Венеция планира да въведе такси и квоти за туристите, съобщи в. Stampa. 

...
Венеция планира да въведе такси и квоти за туристите, съобщи в. Stampa. 
Коментари Харесай

Венеция въвежда "плаваща" такса за еднодневните туристи

Венеция възнамерява да въведе такси и квоти за туристите, съобщи в. " Stampa ".  Това евентуално ще стане идното лято. 

Мерки за ограничение на човекопотока в един от най-посещаваните градове на планетата се обсъждат от години, само че поради пандемията тематиката бе оставена на пауза. Сега обаче туризмът се съживява и ограниченията още веднъж са на дневен ред. През юли Италия забрани големите круизни кораби да влизат във Венецианската лагуна.

Според информация на " La Stampa " таксата ще е плаваща - сред 3 и 10 евро, като размерът ще зависи от сезона и упования брой гости.  Има и предложение да се позволяват единствено туристи, които са се записали авансово. Гостите на локалните поданици и посетителите, които отсядат в хотели във Венеция, ще бъдат освободени от таксите, тъй като задачата е да се ограничи главно напорът от пасажери на круизни кораби, които слизат и преглеждат за броени часове, без да дават необикновен принос за локалната стопанска система. 

Въвеждането на такса за влизане в града към момента е обект на спорове. Част от общинските съветници считат, че сходен режим на ограничавания е прекален и че сходни ограничения имат смисъл единствено в най-многолюдните места - като площада " Сан Марко ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР